WHEELS AND WAVES – SÚŤAŽ MOTOCYKLOV HONDA CMX REBEL

Atraktívny svet festivalu Wheels and Waves sa v auguste 2022 vrátil na pobrežie Francúzska a Španielska. Toto päťdňové podujatie, ktoré sa koná na niekoľkých miestach, je oslavou jedinečnej motocyklovej kultúry, ktorá sa v priebehu histórie menila a vyvíjala. Zatiaľ čo súčasťou festivalu je aj surfovanie, skateboarding, hudba a umenie, neoddeliteľnou súčasťou tradície je jazda na motocykli. Tá sa odvíja od pôvodnej myšlienky festivalu Wheels and Waves – motocyklových pretekov na pláži. Preteky na piesku.

Honda chcela k tomuto sviatku kultúry prispieť tak, že umožnila upraviť a v pretekoch predstaviť svoje ikonické modely Rebel CMX500 a CMX1100. Nasledovalo vytvorenie 10 motocyklov Rebel na mieru, ktoré sa potom predviedli v skutočných pretekoch upravených strojov. Skôr než však vyzdvihneme víťazný motocykel, pozrime sa bližšie na prihlásené stroje v tomto roku, ktoré sú všetky pôsobivé po vizuálnej a aj mechanickej stránke.

Lucy (3. miesto)

Pokiaľ by sme hľadali to najosobitejšie meno z celého štartového poľa, potom to pravdepodobne bude stroj CMX 1100 Rebel Lucy. Tento jedinečný motocykel, ktorý vyrobila portugalská Honda Garonda, je inšpirovaný klasickým modelom CB175 z prelomu 60. a 70. rokov 20. storočia a zdobí ho jedinečné zlato-biele lakovanie, ktoré odráža jeho korene v portugalskom slnku. To nepochybne predstavuje jeho najvýraznejší prvok. Motocykel sa navyše môže pochváliť celým radom jedinečných úprav, vrátane vylepšeného zadného zavesenia, nových mriežok chladiča a tlmiča výfuku Vance and Hines.

5Four (2. miesto)

„5Four“ z dielne britského staviteľa motocyklov Guya Willisona sa v súťaži umiestnil na 2. mieste. Model „5Four“ sa inšpiruje mestskými ľahkými strojmi typu Flat Tracker. Pýši sa „popraskaným“ slonovinovým a cukrovo červeným lakovaním od štúdia Pro Kustom a pretekárskou zadnou časťou. Je vybavený prvkami na mieru, ako sú rukoväte z brazílskeho tvrdého dreva a jedinečným titánovým pretekárskym výfukom Urban Growler. Jedným z najvýraznejších prvkov je potom predná číselná tabuľka z nehrdzavejúcej ocele, ktorá podčiarkuje jeho pripravenosť pustiť sa do pretekania, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou tradície podujatia Wheels and Waves.

Víťazom sa stáva…

Či už je to španielsky stroj inšpirovaný koňom japonského generála, alebo francúzsky dizajn v Kalifornskom duchu, všetky motocykle ukázali podstatu súťaže Wheels and Waves. Rovnako ako pri pretekoch na piesku v roku 1930, ktoré festival Wheels and Waves odštartovali, aj tu však môže byť len jeden víťaz.

 

Zatvoriť

Maanboard (1. miesto)

Maanboard v súťaži predviedol svoje silné stránky, od kompletne prestavaného predného odpruženia, ktoré sa pýši 19-palcovými kolesami s drôtenými lúčmi, až po kompletný výfukový systém z nehrdzavejúcej ocele korunovaný tlmičom výfuku SC-Project. Nesmieme zabudnúť na cukríkové lakovanie so zlatými lístkami, ktoré zdobí nádrž a na mieru vyrobený zadný diel. Zatiaľ čo pôvodne mal byť tento motocykel červený s ozdobami tvorenými zlatými lístkami, cukríková modrá farba vystihla ducha podujatia Wheels and Waves zdôraznením vĺn oceánu. Nádrž a zadný diel od spoločnosti Maanboard sa vo svetle trblietajú rovnako ako slnko odrážajúce sa od hladiny mora a jeho farby plynú a ligocú sa, keď svetlo dopadne na cukríkový modrý lak.