Nový Civic Type R

Honda odštartovala nový rok s prvým pohľadom na aktualizovaný hatchback Civic Type R 2020.

Piatok, 2020, januára 10

Vrchol ponuky športových automobilov Honda, trojmotorový hybridný automobil NSX, sa predstaví v novom laku „Indy Yellow Pearl II“.

Nový Civic TypeR

Honda odštartovala nový rok s prvým pohľadom na aktualizovaný hatchback Civic TypeR 2020. Zákazníci a nadšenci, ktorí boli na Tokijskom autosalóne, mohli po prvý krát vidieť revidovaný exteriér nového modelu.

Civic Sport Line

Do modelového radu Civic pre rok 2020 zaradila Honda nový model Sport Line, ktorého dizajn exteriéru je inšpirovaný uznávaným modelom Type R. Nový model Sport Line sa bude dodávať v dvoch výbavách – základný model Comfort Sport Line a model najvyššej kategórie Executive Sport Line.

Vynikajúci športový dizajn

Výrazný dizajn Civicu je v modeli Sport Line zvýraznený pridaním predných a zadných bočných prahov, zadného difuzéra a jemného zadného spojlera, vzdávajúceho hold športovému dedičstvu Hondy. Model Sport Line sa vyznačuje aj 17“ zliatinovými kolesami s lesklou čiernou povrchovou úpravou. Pridanie kompletných LED svetlometov a denných prevádzkových svetiel stavia na čistejšom smerovaní štýlu, ktorým sa bude vyznačovať celý modelový rad Civic.

Okrem výberu existujúcich farieb pre všetky modely Civic sa Sport Line bude dodávať aj v neprehliadnuteľnej novej modrej perleťovej farbe Obsidian Blue Pearl.

Modernizácia interiéru

Podobne ako pri vylepšeniach exteriéru, aj množstvo štýlových modernizácií interiéru nových variantov Sport Line bude presahovať vylepšenia zavedené v modelovom rade Civic pre rok 2020. Novinkou pre model Sport Line sú červené detaily stehov na sedadlách, volante, manžete radiacej páky a dverových paneloch, pričom vŕtané hliníkové pedále odzrkadľujú známe športové dedičstvo značky Honda.

Model Sport Line je štandardne vybavený informačno-zábavným systémom Honda CONNECT, ktorého súčasťou je aj rádio DAB, Apple CarPlay a Android Auto. Vo vyšších výbavových stupňoch je do systému integrovaná aj cúvacia kamera.

Pri vývoji modelu Sport Line sa kládol dôraz na dosiahnutie čo najpresvedčivejšieho športového výrazu, hodnoty a efektivity. Model je vybavený vysokoúčinným, súčasne však výkonným 1,0-litrovým trojvalcovým motorom Honda s turbodúchadlom. Jednotka VTEC Turbo generuje pôsobivých 126 koní a krútiaci moment 200 Nm a nízke emisie CO2 len 107 g/km pri spotrebe 4,8 l/100 km v korelačnom kombinovanom cykle NEDC.  Varianty Sport Line sa budú dodávať buď so šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou alebo s automatickou prevodovkou CVT, vybavenou páčkovým radením.

Podobne ako vo všetkých modeloch Civic, aj súčasťou modelu Sport Line je špičkový balík aktívnych bezpečnostných technológií, ktoré automobilu pomohli získať najvyššie hodnotenie v testoch NCAP. Bezpečnostné funkcie sú štandardne doplnené pokročilým systémom aktívnej bezpečnosti Honda SENSING a asistenčnými technológiami. Súčasťou bezpečnostného systému je brzdový systém na zmierenie následkov zrážky, adaptívny tempomat, upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, systém pre udržanie vozidla v jazdnom pruhu a rozpoznávanie dopravných značiek. Modely najvyšších výbav budú obsahovať aj informácie o mŕtvom uhle vrátane funkcií monitorovania priečnej premávky a sledovania predchádzajúceho vozidla nízkou rýchlosťou.

Civic Sport Line bude dostupný na slovenských dealerstvách Honda od 15. januára 2020 s uvádzacím bonusom až 1.800 EUR a akciovou cenou už od 18.890 EUR.

NSX

Vrchol ponuky športových automobilov Honda, trojmotorový hybridný automobil NSX, sa v roku 2020 predstaví v novom laku „Indy Yellow Pearl II“. Toto farebné dedičstvo sa v minulosti používalo na pôvodných kultových modeloch NSX a S2000 v Európe.

Systém NSX, ktorý bol navrhnutý tak, aby do segmentu super áut priniesol „novú  športovú skúsenosť“ (New Sports eXperience), je dokonalým vyjadrením filozofie spoločnosti Honda. Súčasná generácia modelu Honda NSX, rešpektujúc základné vlastnosti pôvodného modelu NSX, sleduje úplne nové a revolučné smerovanie vývoja výkonného superšportového vozidla Honda: „Superšport zameraný na človeka“.